Skymningseld av Henrik Widell

 
 
 
När Tom Landers liv är som mörkast dyker den hemlighetsfulla Emely upp. Hon säger att han sovit sedan dagen han föddes men att det nu är dags att vakna. När hon berättar att de träffades första gången i den galliska byn Manola, när Tom marscherade in med de romerska legionerna, vill han tro henne - men tanken att det skulle finnas människor där ute med märkliga förmågor som redan levt många liv är bara för svår att acceptera. 

Emely är dock inte den enda reinkarnatör som upptäckt Tom. En mäktig fiende från det förgångna har vaknat och närmar sig nu för att avsluta den strid som påbörjades redan för 2 000 år sedan.
 
Tusen tack Undrentide förlag för recensions-exemplar! 
 
 
En väldigt bra bok. Författaren skriver väldigt bra, jag tycker om att han beskriver sina karaktärer och deras värld så bra. Jag gillar också idén med reinkarnation. Det enda som jag egentligen inte tyckte om så mycket i boken var att det kändes som att de besegrade den stora fienden alldeles för lätt. Man hade genom ganska stor del av boken fått veta hur farlig och kraftfull den fienden var, och så var det inte svårare än så att besegra den. Jag hade också jättegärna velat ha med fler återblickar från karaktärernas tidigare liv. Annars hade jag nog inget att klaga på, en jättebra bok som jag fastnade i på en gång, det blev svårt att lägga ifrån sig den efter en stund. Jag kommer verkligen se till att jag införskaffar nästa del i serien när den släpps.
 
Titel: Skymningseld
Författare: Henrik Widell
Serie: Reinkarnatörerna #1
Sidor: 287
Betyg: 4/5
Finns hos: Bokus / Adlibris

 



RSS 2.0